Niko ne voli da živi u strahu
english

Aktuelno

POZIV NA OBUKU ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE/KE

ŽELIŠ DA DAŠ SVOJ DOPRINOS U BORBI PROTIV NASILJA U PORODICI?
ŽELIŠ DA SE AKTIVIRAŠ?
ŽELIŠ DA STEKNEŠ NOVE VEŠTINE I NOVO ISKUSTVO?

Prijavi se i postani vršnjački edukator/ka!

Potrebno je:

Obuku za vršnjačke edukatore organizuje Centar za podršku ženama u okviru Savetovališta za žene koje su pretrpele nasilje, sa ciljem da se razvije svest i podigne osetljivost dece i mladih na problem nasilja u porodici.

Planirana je četvrodnevna obuka koja će biti realizovana tokom oktobra i novembra 2014. (vikendom), u saradnji sa Mrežom SOS telefona Vojvodina i Autonomnog ženskog centra iz Beograda.

Pored obrade teme rodno zasnovanog nasilja (pitanja pola, roda, diskriminacije, šta je sve nasilje, ko su najčešće žrtve nasilja, kako se možemo boriti protiv nasilja i sl.) sa polaznicima/ama će se raditi na razvijanju trenerskih veština, što će im omogućiti da kasnije samostalno sprovode radionice (specifičnosti radioničarskog rada i rada sa grupom polaznika).

Odabrani kandidati/kandidatkinje koji/e uspešno završe obuku biće pod supervizijom Centra za podršku ženama koji će im pomoći da stečeno znanje, kroz vršnjačke radionice, prenose učenicima i učenicama kikindskih osnovnih škola.

Više informacija na:
tel: 0800/10 10 10
WEB site: podrska.org.rs


Centar za podršku ženama i Savez ”Mladi rade”

Pozivaju Vas

NA LETNJI PROGRAM AKTIVIZMA

„Pokreni promene u lokalnoj zajednici“

Onda ste prava osoba za naš Program aktivizma!

Kome je Program aktivizma namenjen?

Osobama starijim 22 godine, zainteresovanim za uključivanje u rad građanski i aktivistički organizacija, sa teritorije Kikinde, Čoke, Novog Kneževca, Ade, Bečeja, Novog Bečeja i Žitišta.

Program će biti organizovana tokom avgusta i septembra 2014.

Ukoliko ste zainteresovane za učešće, pošaljete popunjen formular na E-mail podrska1@open.telekom.rs, sa naznakom „Program aktivizma“

Za program će biti odabrano do 20 polaznika/ca. Sve prijavljene kandidate/kinje kontaktiraćemo u roku od sedam dana od završetka konkursa.

Konkurs je otvoren od 30. jula do 15. avgusta 2014.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nam se obratiti na: 0230 437 343 ili putem maila podrska1@open.telekom.rs. Kontakt osoba je Mateja Pantelić.